fredag 30 september 2011

Fredag



Jag skulle ju blogga igår men som vanligt så somnade jag på soffan före 22. Blir så trött den här tiden på året och jag förstår ju varför, det är mörkt och trist på kvällarna. Jag vill ha vår jämt, det är min favoritårstid tror jag.

Igår fick Walle hoppa studs på rakt spår, kändes bra. Hop-Zan fick gå en kortare uteritt, han var också duktig.

Idag kommer hovslagaren, det behövs verkligen nu.

Jag glömde helt bort att Nikkie hade studiedag idag, hon gick upp som vanligt i morse och sen ut till bussen. Jag gick upp och fixade med tvätt och fick se att hon fortfarande stod och väntade. Då slog det mig!! Det är ju studiedag idag :O Men hon blev bara glad som fick komma in igen :)

Dagen hade kunnat starta bättre idag, jag vaknade i natt av att jag hade världens magknip :( Nu på morgonen känns det bättre men det finns fortfarande kvar. Har försökt att få i mig en liten macka. Magsjuka: NEJ TACK!!!

Ha en härlig fredag =)

onsdag 28 september 2011

Onsdag

Just nu känner jag mig väldigt duktig =)Red båda hästarna på morgonen, sen fixade jag stallet. Blev lagom klar till lunch.

Nu har jag precis kört ett pass på crosstrainern =) Det var jättejobbigt, men nu måste jag börja träna!! Den är så bra tycker jag för man tränar armar, ben och konditionen samtidigt! Jag tycker inte om att springa så det här passar mig alldeles perfekt. Nu tänker jag försöka att köra 3-4 dagar i veckan! Men för att göra det så behöver man motivation. Så snälla hjälp mig =)

Hur som helst. Hästarna kändes bra idag. Trodde Hop-Zan skulle vara trött efter hoppträningen igår, men han var pigg och framåt.

Walle måste klippas. Han ser ut som en björn och blir toksvettig efter att man har ridit 10 minuter :( Det är inte det lättaste att klippa honom. Han måste få lugnande vilket innebär att det blir dyra klippningar.
Det kanske finns någon som läser min blogg och som har ett bra tips på vad man kan göra i stället för lugnande!

Min nya kompis :D



En svettig Walle



Nej nu måste jag hoppa in i duschen :) Sen blir det jobb.

Kramar

tisdag 27 september 2011

Hoppträning

Hej alla bloggläsare =)

Ikväll har jag varit och hopptränat med Hop-Zan på tirk.. Det gick jättebra.. Började med att trava lite bommar, sen travhoppa ett kryss som så småningom byggdes upp till en oxer, avslutade sen med att hoppa en liten bana med en kombination.
Det gick jättebra, han var lite spänd till en början men det släppte fort.

Han hoppade runda och fina språng :) Jag är jättenöjd med honom!

Tänk att jag hoppar på den här lilla skiten nu :)Tiden går fort...



Beställde fina kläder som dom reade ut på Djurgårdens webshop :D



Annars har det inte hänt så mycket.. Nikkie har ridit lektion idag.. Det var hoppning på schemat, hon fick hästen hon önskade: Peggy =) Det gick bra!

Jag jobbar mycket den här veckan, men jag ska försöka uppdatera i den mån jag hinner..

Imorgon tänkte jag rida ut på båda hästarna, hoppas på lika fint väder som idag!

Nu ska jag gå och kolla på IDOL som Pelle har spelat in!

Kram på er

söndag 25 september 2011

En massa bilder!

Idag har det varit en helt vanlig dag här på Elingbo Gård =)

Började dagen med lite sovmorgon, solen sken så jag passade på att rida båda hästarna direkt efter frukost. Båda kändes väldigt bra! Red på åkern, tempoväxlingar och sen hoppade vi lite diken :) Walle tyckte att det var lite läskigt men Hop-Zan tvekade inte en sekund :)

Sen fixade jag stallet, fikade också en stund med pappa och bror :)

Pelle har tvättat bilarna och hästtransporten, nu glänser det om dom!

Vi har även klippt lite gräs, fixat en ny hundgård med en liten stuga :) De verkade trivas på en gång!

Nu ska vi kolla på True Talent, sen blir det ett härligt bubbelbad innan det är dax att sova =)

Imorgon är det ridning på fm och jobb på em som gäller för mig =)

Kram på er...

Nya stigbyglar till meredith sadeln (Hop-Zan`s sadel)



Även nya stigläder (mamma sponsrar :)



HW Polo tröja från Ryttarstugan



Varit på Ryttarstugan och gjort lite fynd.. strumpor, tävlingströja från Kingsland, Ridbyxor från cavallo




Hundarnas nya "stuga" med en liten hundgård






Pelle har tvättat alla bilar idag :)



Och hästtransporten :)



Nikkie på väg till kompis



LÖRDAGSMYS :)









lördag 24 september 2011

ZIGGE, ELLA OCH NIKKIE

Gunnel tar så fina bilder och jag är så tacksam att vi får ta del av dom =)

ZIGGE



ELLA



NIKKIE OCH FREJ

Människa igen :)

Lovar att uppdatera bloggen imorgon.. Känner mig helt okej idag iallafall. Hoppas på lika fint väder imorgon för då ska jag ta mig en härlig uteritt på hästarna :)

Sov gott :)

torsdag 22 september 2011

SJUK :(

Åhhh jag vill inte vara sjuk :( Har ingen ork alls... Idag vaknade jag i feber, och är det något jag blir klen av så är det feber..

Nu dricker jag Aloe Vera för att försöka stoppa upp förskyldningen..

Som ni förstår så blir inte hästarna ridna just nu, jag kunde inte åka och träna för Tomas idag, ingen tävling på söndag heller! Allt detta för att man ska bli sjuk!! Blä!!



Ipren är ett måste för mig nu!



Prosit



Återkommer när jag känner mig bättre!

Kram

tisdag 20 september 2011

Tisdag= Hästar och Derby :)

Idag har det varit en jättebra dag! Började med att rida båda hästarna.. Det gick jättebra.. Red ut en vända på Hop-Zan och han skötte sig väldigt bra =) Han är så duktig för att bara vara fyra år!

Walle fick gå ett lättare markarbetes pass på banan idag, på graman faktist! Det är väldigt sällan jag rider på graman men idag bara kände jag för det. Jag tycker att det är jätteviktigt att kunna trimma sin häst på vanligt bett och utan hjälptyglar.. För inne på banan får man ju inte använda sånt.. Det fungerar väldigt bra på mina hästar iaf :)

På em kom Mikaela hit och fikade och pratade lite skit! Trevligt :)

Sen åkte Nikkie och jag ner till tirk på ridlektion.. De hade uteritt idag, jag slapp gå med som "ledare" istället satt jag inne och fikade med Gunnel =) Trevligt!!

Nikkie på Frej innan uteritten



Fina kort i sadelkammaren som Gunnel har fotat =)



Zigge och Ella tittar på tv



Sover i nästa sekund ;)





Nu på kvällen har det varit derby här hemma i tv soffan... Jag är Djurgårdare och Pelle är AIK-are... Haha DIF var bäst och vann kvällens match =) Härligt =)

EM GULD!!!!



JAAAA!!!! Vad ska man säga!! Roffe är bäst!! Sån härlig känsla att se, man blir så lycklig för hans och Sveriges skull!! Är det någon som förtjänar att vinna GULD så är det Roffe :) och inte att förglömma: Henriks femteplats =) Såå stort!! Hatten av för båda!! HEJJA SVERIGE =)

Hundbad!





Hundarna fick ett bad häromdagen =) Tror faktist att dom gillade det =)

söndag 18 september 2011

Skywalker 1.20 Tierp

Tävling



Idag har vi varit och startat på våra hemmatävlingar i Tierp.. Som ni har läst i tidigare inlägg så valde jag att gå ner i klasserna eftersom han slog sig ordentligt på Kråkhoppet och sen har han varit snorig. Men nu är han frisk =)

Första klassen var en 1.10, fick ett stopp, jag red lite avvaktande och då såg han sin chans direkt (latmask) ;)

I 1.20 red jag honom med mycket mera tryck så han inte skulle komma undan, nu hoppade han felfritt i första fasen, sen fick jag ett ner i fas 2 och då valde jag att utgå.. Jag ville ju bara göra en bra runda.

Han kändes väldigt avvaktande i första klassen, gick inte riktigt fram ordentligt.. Men till andra klassen var han mycket bättre.

Så nu är vi iallafall på rätt väg tillbaka. Det kommer säkert att ta ett par tävlingar till innan förtroendet är tillbaka till 100 %, men det är bara att jobba på =)

Efter tävlingarna åkte jag och Yasmine och kollade vart våra småpojkar ska gå i vinter, Rod-Rigo är ju redan där, men Yasmine ville så klart också se vart hennes häst ska bo. De kommer att gå där hela vintern och sen även stanna kvar på sommarbete!



Han är inte så liten om man säger så...

Kram på er

lördag 17 september 2011

Tävling imorgon =)

Imorgon är det tävlingsdax igen :) Hoppas han är i den form som han känns.. Då ska det inte vara några problem. Håll tummarna!!

Jag startar 1.10 och 1.20..

Nästa helg åker jag till Jälla och startar 1.20, där ingår också DM.



Kompisarna..



Nu ska jag gå ut och rida båda hästarna i höstsolen =) Sen ska jag förbereda allt inför tävlingen imorgon, åker och jobbar inatt igen..

Ska försöka få ritterna filmade imorgon, har ju vart lite dåligt med det på sista tiden..

Ha en härlig dag i höstsolen!!

torsdag 15 september 2011

Scarlette dräktig =)

Idag har vi gjort en dräktighetsundersökning på Scarlette på 90 dygn... Hon är fortfarande DRÄKTIG :) Tjoohooo :)

Jag kommer få mitt älskade föl som Indoctro är pappa till :) Lyckan är total =)

Hästarna har det så himla bra hemma hos Hasse, det känns väldigt bra att lämna Rod-Rigo där över vintern och sommarbete nästa sommar =)






Visst har han vuxit ännu mera? Han är som en riktig häst nästan ;)

För övrigt så har hästarna vilat idag, jag har hunnit med lite av mina punkter som jag skulle göra den här veckan... Bla städat foderkammaren, putsat och städat sadelkammaren... Så jag är en bra bit på väg :)

Kram

onsdag 14 september 2011

Solen skiner!

Igår red jag på fm, hann mellan skurarna som tur var :) Båda hästarna fick galoppera på grusvägarna, det gick jättebra =) Jag tycker att Hop-Zan är väldigt duktig som går långa uteritter själv.. Han är bara fyra år.
Men han är nästan snällare att rida ut på, Walle kan få för sig att inte gå, eller så är han rädd för allt.. Men nu har han skött sig bra tycker jag!

När jag var klar i stallet så fortsatte jag inne i huset, städning, vika och hänga tvätt.. Det finns alltid något att göra. Jag hann klart det mesta, det är bara övervåningen kvar :)

Nikkie red på ridskola igår igen, det gick bra.. Hon har Frej just nu, det är en D-ponny.. Han drar tyglarna ur händerna på barnen ibland och det gillade inte Nikkie. Men hon surade en stund och sen fortsatte hon.

Jag åkte till Angelika (en kompis) efter Nikkies ridning, hon ville köpa jultidningar. Hon har flyttat sina hästar så vi träffades i det nya stallet. Det första jag såg när jag klev ur bilen var en lama :O

Men han var så snäll, ingen sån där som spottar på folk ;)

Jag kommer inte ihåg vad han hette... Hmm måste kolla upp det.


Ett lamadjur :)



Rolig stil ;)



Ebba som Angelika köpte av mig =)





Hop-Zan efter ridpasset igår.



Skywalker på en blåsig uteritt.



Tott gillar sin nya säng!



Nu ska jag gå ut i stallet, idag skiner solen iallafall :) Tyvärr blåser det storm.

Trevlig blåsdag =)

tisdag 13 september 2011

Regn, regn och regn...



God morgon =) Två dagar utan ett enda inlägg... Hur har det varit? Jag har helt enkelt inte haft tid.

Vi har städat klart förråd och garage, nu är alla grejor inne igen också, men allt är inte uppackat.. Det får Pelle fixa själv.

Nu ska vi börja göra rensningar även inne i huset.. Men först ska stallet göras ordning för vintern.. Nya bäddar ska göras, hästar ska flyttas runt mm...

Fina Plexus



Verkligen en jättefin bild på Plexus!! Hans bästa kompis Eroz är klar för 4-års hoppningarna i Flyinge!! GRATTIS TETTE OCH HELENE!!!

Laget efter segern i Näset :)



På söndag är det tävlingsdax igen, hoppas han är ok nu =)

Båda hästarna känns pigga och glada, har inte trimmat något bara ridit ut och ridit på åkern. Trimmat lite på vägarna så klart, men nu vill jag bara ha fram bjudningen på båda :)

Jag har skrivit en att göra lista för den här veckan i stallet... Får väl se hur mycket jag hinner med. Så här ser den ut.

* Städa sadelkammaren
* Frisera hästarna ( prio 1)
* Sopa spindelväv
* Städa utanför sadelkammaren ( ta bort en massa hinkar, krubbor mm mm)
* Ta in vattentunnor från hagarna som ej används
* Putsa och fetta in alla grejor :o behövs nu efter ridning i regn..

Det var det jag kom ihåg.. Det är bra att ha mål iallafall ;)

På torsdag åker jag till Scarlette o Rod-Rigo, det är dax för 90 dygns kollen på Scarlette =) Rod-Rigo ska vaccineras och få stelkramp.

Vi höres snart igen :)