lördag 30 april 2011

Valborg

Hoppas ni får en riktigt trevlig Valborg :)



Idag har jag varit väldigt effektiv! Kom hem från jobbet strax före åtta, gick in och åt en snabb frukost. Sen gick jag ut och red fyra hästar innan kl tolv :) Bra va? Pelle hjälpte mig att släppa ut dom som jag hade ridit!

Jag konditionstränade Hop-Zan och Issy, grodan och Walle fick gå markarbete.

Sofie har varit här och masserat Walle idag, han kändes väldigt bra, så det är ett kvitto på att man rider på rätt sätt.

Nu ska vi förbereda för mat med goda vänner. Trevligt! Hoppas att blåsten lugnar ner sig, undra om det går att tända brasan när det stormar så här? Känns farligt! Vi har en kase lite längre bort i byn som vi brukar samlas vid..

Ha en trevlig kväll :D

fredag 29 april 2011

Full rulle...

Idag har det varit fullt upp, tre hästar jobbade, mockat åt åtta hästar, fixat höpåsar till alla, kört vatten till alla hagar mm mm

Kom in strax efter kl 14, då var det bara att hoppa in i duschen för att jag skulle åka och jobba...

Imorgon kommer Magnus o Ida över på middag, sen går vi till brasan som de brukar tända i byn bredvid oss :D Får se hur länge jag kommer orka hålla ögonen uppe. Jag ska rida fyra hästar imorgon, sen har jag lite puts att ta igen..

Trevlig helg!!!

Longerade Walle idag



Hop-Zan





Nikkie följde med och fodrade lunch :)

torsdag 28 april 2011

Saknad...

Hittade lite bilder på Nikkies gamla shetlandsponny Totte precis när han hade kommit till sin nya ägare Sofia :) Åhh vad vi saknar honom, han var så otroligt fin :) Men vi vet att han har det fantastiskt bra där han är nu, det är det viktigaste!





Idag har det varit fullt upp.. Har ridit tre hästar, fixat stallet, kört vatten... ja allt som hör stalljobb till ;) Fick hjälp på fm :D

Nu på kvällen har vi varit och firat Melvin som fyllde 4 år i lördags!! Han fick lego, och blev väldigt nöjd!

Har även hunnit med en fikastund med Camilla idag, alltid lika trevligt :)

Nu tänkte jag unna mig en stund framför tv:n, jobbar mycket den här veckan så jag känner mig ganska trött. Har inte sovit så bra på jobbet senaste tiden.. Men det hinner jag ta igen nästa vecka!

Kram på er!!

onsdag 27 april 2011

Val av Hingst

Vi har bestämt oss för att betäcka om Scarlette igen, hon fick ju ett otroligt fint föl nu :)

Min dröm har alltid varit att ha en häst som är efter Indoctro, han har lämnat så otroligt mycket bra hopphästar. Så nu har vi bestämt oss för att betäcka med honom!!

Det ska bli otroligt spännande, han finns bara på fryst, men vi håller tummarna för att det tar sig ändå, det är lättare när dom har föl vid sidan!

Jag ska köra henne till en station i Kolbäck om ca 14 dagar :)




Indoctro gjorde sitt bruksprov i Tyskland och var 2:a totalt, efter en lyckad tävlings karriär visar Indoctro att han är än mer framgångsrik som avelshingst. Baserat på avkommornas resultat blev han som 16 åring den yngste hingsten att någonsin bli premierad med Preferent.

Indoctro har lämnat flera godkända hingstar varav No Limit, Orame och Wittinger vunnit sina bruksprov. Hingstarna Orestus och Sheraton är hingstar som verkat eller verkar i Svensk avel.

Avkommor till Indoctro har varit representerade både i VM och nu senast i OS. Listan kan göras hur lång som helst med lyckad avel efter Indoctro

Galopp

Åhh det är så roligt med alla mina bloggläsare!! Igår hade jag nytt läsarrekord igen :D Det blir bara roligare o roligare att dela med sig av vardagen!

Hur som helst så vet ju alla att Nikkie går på nybörjarkurs på tirk, igår galopperade hon för första gången frivilligt :) Det har blivit galopp ett par gånger tidigare utan att hon har velat! Gissa om hon var stolt!! Jag också, hon hade jättebra balans..



Idag har Tina varit här och skott alla hästar, nu är dom kanonfina i fötterna igen. Jag har bara ridit grodan idag, brukar planera in lite vila när hovis är här.. Det blir väldigt mycket spring ut och in med hästar och det tar mera tid än vad man tror.

Imorgon ska det hämtas spån :( För hoppningsvis kanske Pelle kan åka med och hjälpa till, annars får jag åka själv! Jag har fyra hästar som ska ridas imorgon också, hoppas på fint väder. Ska försöka hoppa lite tänkte jag :D

Nu ska jag strax åka och jobba natt!

Kram

tisdag 26 april 2011

Rod-Rigo e: Pessoa VDL- Ahorn

Söt som socker... Men herregud vad dom växer fort!



Favorit i repris..





Nya hästen!

Nu har jag precis tagit en premiärtur på nya hästen.. Hon heter Oda, men vi måste ju alltid hitta på lite roliga namn på alla hästar så nu kallas hon för grodan :D

Det kändes bra idag, det jag ska lägga ner tid på är markarbete och galoppen.. Kommer nog att bli jättebra med lite jobb :)

Den här hästen är här för försäljning..







Bilder

Rod-Rigo tar en tupplur i solen




Bilder på "Leffe" och Micke, hans ägare..










måndag 25 april 2011

Nya hästen på plats!!



Nu har jag precis varit och hämtat nya försäljningshästen :D Allt gick jättebra! Imorgon blir det en premiärtur. Hon är en Polsk import, 5 år gammal. Uppdaterar mera senare!

Idag är det bara Skywalker som har blivit riden, jag trimmade ute på gräsvallen, det var så härligt i solskenet.

Idag åker "Leffa" hem, Micke som äger honom var här och red lite idag :)

Nu ska jag ut i solen en stund innan det är dax att åka till jobbet.

Bilder kanske dyker upp under kvällen!

Kram på er

lördag 23 april 2011

Bra dag med härligt väder!

Bra dag idag.... Fixade stallet på fm, åkte och hämtade Lisa. Åkte hem och grillade hamburgare :) Jossan kom och åt också.. Sen red vi ut på varsin häst, jättemysigt och underbart väder. Sen red jag Hop-Zan på ridbanan, han gick jättebra!! Han börjar komma igång mer och mer, nu behöver han bara rakas för han blir så svettig.

Pelle har bytt tråd på hela ridbanan, så nu sitter Franska Elbandet runt =) Snyggt!!

Kvällen avslutades med grillad mat.. Nu blir det sängen.. Imorgon rider jag alla tre, de ska trimmas på ridbanan.

På em åker vi till Tette och Björn och hälsar på och äter middag :D Sen är det vardag igen..

Hoppas ni har haft en riktigt skön påsk!! För oss var det första påsken utan påskmat... Kan nog bero på att mamma o pappa är i Turkiet, men vi kanske kan fixa något när dom kommer hem igen :)


Vilostund



Lisa på Issy och Jossan på Mirantos




fredag 22 april 2011

Låångfredag :)



Idag har det varit ganska lugnt för att vara mig ;) Fixade stallet på fm, först tog vi en välförtjänt sovmorgon.. Sen började Pelle med att fixa hagar.. Det tar ju sin lilla tid.. Men nu är allt klart :D

Jag var ner på eftermiddagen och fixade lite god mat till min bror och hans kompisar.. Det var uppskattat!!

När jag kom hem så red jag två hästar, sen putsade jag allting..

Pelle har rakat Plexus, gissa om han njöt...

Imorgon ska jag hämta upp Sandra och Lisa vid lunch, sen ska vi storstäda sadelkammaren och rida.. Jossan kommer också och hjälper till :)

Nu ska jag krama min kudde ;)

Kram och God Natt......



Nikkie trött efter en hel dag ute..



Pirro och Plexus



Plexus blir rakad :D



Världens sötaste Rod-Rigo






Stallhjälp :)



Putshjälp :)



Sandra och Nikkie på Pirro..


torsdag 21 april 2011

Härlig dag!

En liten resumè av dagen...

Fixade stallet, sen åkte vi iväg till Sandviken och badade =) Det var jättemysigt, jag är väl egentligen ingen badmänniska, men vi hade riktigt roligt! Det fanns vattenfall, vågmaskin, vattenrutschkanor mm mm... Nikkie älskade det, hon badade 4 timmar i sträck.. Jag passade på att sola solarium, som jag inte har gjort på över ett år säkert... Herregud vad det tog bra ;)

På hemvägen stannade vi till på IKEA och åt god mat, handlade lite nödvändigheter. Jag var även in en sväng på Hööks och löpte nya ridbyxor till Nikkie, ett nytt bett till Issy och lite annat ;)

Sandra och Jossan har fixat hästarna idag.. Issy fick gå i pessoalonchen för första gången, det gick riktigt bra! Jossan har trimmat Walle, det hade också gått jättebra! Det är bra när andra kan rida på ens hästar också, Jossan är jätteduktig :D Vi är väldigt glada att ha henne i vårat stall!!

Nu är det dax att avsluta den här dagen med ett avsnitt av Big Brother =)

God Natt!!


GLAD PÅSK!!

Jag vill önska alla mina underbara läsare en GLAD PÅSK!! Hoppas ni får en riktigt härlig helg med en massa godis och god mat :D Själv ska jag ägna mig åt att fixa hagar, och rida så klart.. På söndag åker vi hem till Tette och Björn och hälsar på, det ser vi fram emot :)


onsdag 20 april 2011

Världens gulligaste!!!

My och Mira ligger och solar =) Mira är hon till höger, My är hennes dotter... Vi håller tummarna för att Mira är med valpar igen och att det blir en tik iaf... Vi har nämligen bokat en tik.. Det är helt underbara hundar. Jag har alltid trott att Jack Russel är skälliga hundar, men inte dom som kommer från Tette och Björn... Mira är en fantastisk mamma ;) Håll tummarna, jag vill gärna ha en tik så man kan avla vidare...

Bilder på Rod-Rigo

Här kommer en massa bilder på världens mest gosiga föl :) Inte rädd för någonting!!

Välkommen till oss i Elingbo =)



Han försöker hoppa ut över Pelles ben, tyvärr fick jag ingen bra bild på det ;)
Rod-Rigo: e: Pessoa VDL- Scarlette-
Ahorn