tisdag 28 september 2010

Wincenzo

Idag har jag varit på Mälarkliniken och besiktat försäljningshästen Wincenzo. Han är nu såld! Det är en helt underbar familj från Göteborg som har köpt honom :)
Jag tar med mig honom i lastbilen när jag åker och tävlar i Jönköping på torsdag!
Han kommer att få det jättebra där! Det känns jättebra!!

Mikaela har tagit hand om hästarna här hemma idag :)

Imorgon är det full fart igen!

Pelle och jag har varit på buggkurs nu på kvällen. Superkul är det :)

Nikkie har ridit på tirk idag, jag tycker att det gick kanon! Dom fick trava lite bommar och sen avsluta med ett litet kryss =)

Hon blir bara bättre och bättre...

Nu blir det IDOL som vi har spelat in.. Sen sovdax..

God Natt!!

måndag 27 september 2010

Tävling

Tävlingen på Strömsholm gick bra! Ponita startade 1.20 och hade ett nedslag, hon tittade till lite på hindret så hon räckte inte över bakbommen.. Sånt som händer, annars hoppade hon jättebra!
Skywalker var felfri i 1.20. Ett nedslag i 1.30, jag tyckte han blev lite överladdad så han sprang mer än lyssnade på mig, så till hinder nr 5 tjafsade han och rev ordentligt! Sen skärpte han till sig. Det är bra att han får nedslag ibland också så han lär sig att backa av.. För riva är det sista han vill egentligen.

Idag har jag varit till Tette och hämtat Scarlette, gick upp tidigt imorse och gjorde stallet, sen stack jag iväg. Snälla Pappa och Pelle åkte och hämtade spån :) TACK!!

Tette och jag åkte in till Hallstahammar och åt lunch tillsammans, alltid lika trevligt.

Nu står Scarlette hemma hos en kompis till mig, hon kommer att bo där över vintern. Hon verkade trivas på en gång i sin nya box =) Ska snart åka och hälsa på henne igen!

Imorgon ska Wince veterinärbesiktas på Mälarkliniken, så det blir en tidig morgon igen.. Håll tummarna att han går igenom. I såna fall kommer han att flytta till Göteborg på torsdag!

Nu ska jag kika lite på tv, sen blir det en dusch innan det är dax att sova..

Kram




lördag 25 september 2010

Redo för tävling

Imorgon är det tävlingsdax igen. Den här gången på Strömsholm =) Jag har med mig Ponita och Skywalker! Ponita startar 1.20 och Walle 1.20 o 1.30..

Allt är packat och klart, det känns skönt!!

Jag känner mig otroligt laddad!!

Blir ett längre inlägg med bilder imorgon =)

Kramis

onsdag 22 september 2010

Pether Markhne träning!!

Idag har jag varit och tränat för Pether Markhne med Skywalker och Ponita!! Finns ingen bättre att rida för, han ser allt!!

Hästarna kändes jättebra, vi fick hoppa olika övningar där det gällde att ha hästarna lydiga och framme för skänkeln.. Båda hästarna gjorde det riktigt bra..

Fick jättemycket beröm för att jag red väldigt bra, noggranna vägar och att jag hade en mycket bra plan i min ridning. Sånt är alltid kul! Han frågade vem jag tränade för.. och helt ärligt så tränar jag inte för någon... Då fick jag kommentaren att man kan inte rida så bra om man inte tränar för någon! TACK!! Det var det enda jag fick fram, man blir så glad när man får höra sånt.

Har fått lite hemläxa med tips som jag kan träna på själv, jag ska bara hoppa små hinder och få hästen lydig både fram och tillbaka.. Ska tänka på att vara avslappnad i min vänstra handled också. Ni förstår att han ser verkligen allt :)

Jag åkte därifrån med ett stort leende på läpparna och ännu bättre självförtroende, sånt gör bara att man vill rida mer och utvecklas ännu mera!

Nu måste jag gå och sova om jag ska orka gå upp med Nikkie imorgon bitti =)

God natt!!

tisdag 21 september 2010

Pether Markne träning imorgon :)

Idag har jag ridit Olle, Hop-Zan och Walle dom kändes jättebra =) Det är så roligt att rida Olle och Hop-Zan för dom gör nya framsteg varje dag!! Nu är det snart dax att börja hoppa med båda två... Men jag börjar med Olle för han har blivit så pass stark i sin galopp så nu går den att reglera jättebra =) Hop-zan behöver jobba lite mera på sin styrka innan jag börjar med honom.

Skywalker gick lösgörande idag och kändes kanonbra!

Mikaela red Wince lite lätt på banan, han ska bara underhållas nu, det kommer spekulanter för andra gången på lördag som är väldigt intresserade av honom =) På tisdag ska han besiktas och röntgas på Mälarkliniken!!

På eftermiddagen så var det Nikkies tur att rida, hon rider lektion på TIRK på tisdagar för Sandra Jakobsson! Jag har inte varit med på de två senaste gångerna. Hon hade verkligen tagit sig i ridningen.. Stolt mamma =) Tog en bild (som tyvärr ej blev så bra) men lägger ut den ändå!

Nu ikväll har Pelle och jag varit på buggkurs, det var 5:e gången för mig och andra för Pelle.Det är jätteroligt! Pelle har också börjat komma in i det mycket bättre nu. Nu måste vi träna lite hemma till nästa gång!

Nu ska vi kolla lite på IDOL som vi har spelat in =)

Jag ser väldigt mycket fram emot morgondagen, då ska jag träna med Skywalker och Ponita för Pether Markhne. Vi tar lastbilen dit, Mikaele, Cissi, mamma, Angelika och jag blir det som åker!! Superkul!!

På morgonen ska jag rida Olle och Hop-Zan igen... och vem vet det kanske blir något språng på Olle redan imorgon ;)

Kram och God Natt :)

måndag 20 september 2010

Underbart väder

Idag har det varit riktigt härligt väder, strålande soool hela dagen :) Ljuvligt!! Hösten kan vara riktigt fin måste jag säga!!

Mikaela var här och hjälpte till hela förmiddagen, Wince fick skritta ut idag eftersom han har gått så mycket i helgen. Skywalker red Mikaela ut på i skogen!!

Jag longerade Hop-Zan och Olle idag, båda var jättefina.

Mamma och Nettan kom på en fika på eftermiddagen, trevligt!!

Kvällen avslutades med att Pelle och jag körde in all ved som vi inte hade hunnit med. Det känns skönt att vara klar med det.

Nu är det dax att avrunda den här dagen... Nya tag imorgon... Längtar verkligen till på onsdag, då är det träning för Pether Markhne med Skywalker och Ponita!

God natt!!

söndag 19 september 2010

Nytt hus till kaninerna!

Idag har vi satt ut nya huset till kaninerna, jag hade tur och hittade det på blocket, så vi slog till och köpte det direkt! Där kan dom bo året om. Jätteskönt!
Bilder nedan :)

Jag har haft en visning på Wince idag, det gick bra men jag tror att han va lite trött efter två pass igår..

Pelle har fixat värmesystemet i lastbilen, så nu fungerar det som det ska :)

Röstat har vi gjort idag också, nu är det bara att hålla tummarna för att det INTE ska bli sossarna som får makten!!!

Imorgon kör allt på som vanligt igen, Mikaela kommer imorgon och hjälper till! Cissi som hjälpte mig förut kommer att komma hit på onsdagar framöver, det får bli en dag som hästarna får gå i skogen :) Behöver "draghjälp" när jag ska ut med Olle och Hop-Zan. Sen tycker hästarna att det är jättekul att komma ut i skog och mark. Tyvärr tycker jag att det är mycket roligare att rida markarbete och jobba med hästarna, men men allt ska göras ;)

Nu ska vi kolla lite på tv innan det är dax att krypa i säng..

Natti natti...



lördag 18 september 2010

Fullspäckad dag

Idag har det ena löst av det andra.. Tiden har bara sprungit iväg..

Började morgonen med att rida Walle och Hop-Zan, båda kändes jättebra!! Efter det gjorde jag stallet.

Vid lunch kom första spekulanten på Wince, han gick jättebra. Jag visade honom lite först.

När dom hade åkt köpte vi pizza för det fanns ingen tid att laga mat.. mmm gott :)

Sen kom Helena (Wince ägare) med sin lilla son och hälsade på, såå trevligt!! Vi hann med en snabb fika, sen kom Linda och hennes kille och skulle hämta lastbilen. Självklart blev det husesyn också eftersom dom aldrig har varit här. Vi gick igenom allt på lastbilen också. Hoppas resan går jättebra!!

Sen kom nästa kund på Wince, ända från Göteborg!! Det gick också jättebra! KUL!!

Imorgon är det en ny visning igen, då kommer det en familj från Falun. Sen är det ingen mera inbokad, men det är många som har hört av sig, så det är jättekul!

Nu blir det en lugn kväll framför tv:n

Kramar

fredag 17 september 2010

Ytterligare en bra dag!!




Det går bra nu =)

Dagen började med att Nikkie red på Plexus, det gick jättebra. Hon ville visa mig att hon har lärt sig på ridskola att rida lätt utan att hålla sig i sadeln, och det gick jättebra :)

Sen var det min tur att rida tre hästar! Alla skötte sig bra! Olle kändes lite trött idag, han har gått mycket sista tiden, han har ju också hoppat lite och blivit markarbetad. Så nu ska han få vila lördag och söndag för att smälta allt nytt!

Wince gick super idag också, markarbete sen hoppade jag småhinder och han hoppade verkligen jättebra! Loss och fin i kroppen..

Hop-Zan kändes bra idag också. Började tjafsa lite när jag skulle rida ut på vägen pga att bonden hade ställt en stor harv ute på åkern, det va läskigt.. Men jag vann och han gick jättebra sen.

Nu öser regnet ner här :( Så himla trist..

Jag har fått många samtal idag på annonsen på Wince.. Så jag ska visa honom imorgon, söndag och nästa lördag som det ser ut nu =)

Nikkie har fotbollsmatch imorgon, men då åker morfar med henne så jag hinner rida lite här hemma innan det kommer spekulanter.

Nu ska vi ut och städa "gammelbettan" hon ska hyras ut, Linda kommer och hämtar henne imorgon. Hon ska gå ända ner till Belgien och unghäst VM!! Spännande =)

Kramar

torsdag 16 september 2010

Putsat =)



Det blir ju några träns som används varje dag... Och jag ligger efter i mitt smörjande, brukar smörja varje dag efter jag har ridit.. Men nu när jag har varit själv så har det tagit sån tid med hästarna så jag har inte hunnit, men nu har jag smörjt ikapp :) Det känns jättebra!!

Jag har också bytt pass nästa vecka så jag jobbar torsdag istället för onsdag, för på onsdag ska jag åka och träna för Pether Markne!! Det ska bli såå kul, längtar!!

Har satt ut annons på Wince idag, så på söndag kommer den första familjen som vill provrida!! Spännande..

Nu ska jag och Pelle kolla på Idol som vi har spelat in :)

Sen blir det till att krama kudden!! SOVMORGON imorgon... Love it...

Livet leker...

Precis så som jag skrev i titeln känner jag nu!!

Allt går så bra, hästarna känns fantastiska!

Idag har jag återigen suttit upp på Olle själv (utan problem) det är så himla skönt. Sen markarbetade jag honom på ridbanan, avslutade med att hoppa några småhinder, trodde jag skulle trilla av för att han hoppade så himla stort över det lilla hindret =) haha men jag satt kvar..

Walle gick markarbete idag igen och var suuuper!!

Wince fick gå lite lätt lösgörande idag, han kändes loss och fin ända från början.

Nyhet ang Scarlette är att hon kommer att flytta hem till en kompis till mig som bor strax utanför Söderfors, ca 15 min från mig.. Hon hade behov att låna en häst över vintern som sällskap till sin häst. Jag tar förmodligen hem henne när det börjar bli dax för fölning =) Känns skönt att ha henne nära så jag kan hälsa på henne lite då och då!! Tack Tette för att hon har fått stå hos dig över sommaren och bli tjock ;)

Nu ska vi ut och fortsätta att sätta upp stängslet i hagen!!

Kram




Skywalker efter våran ridtur idag.


Pussas måste man ibland ;)

onsdag 15 september 2010

Riktigt bra dag!

Nu blir det ett snabbt inlägg, för jag ska strax åka till jobbet :)

Dagen idag kan nog inte bli bättre, gick ut i stallet tidigt imorse för att hinna med allting. Bestämde mig då helt plötsligt för att jag skulle försöka mig på att rida både Hop-Zan och Olle själv.. Hop-Zan har jag bara suttit på ett par gånger sen jag red in honom, men snäll som han är så stod han helt still när jag satt upp på honom från pallen =) Kunde sedan skritta ut på ridbanan och rida honom i alla gångarterna!! Wiii va kul!!!

Sen var det Olles tur, det är väl det som kunde blivit det svåraste... Men jag pratade lugnt med honom hela tiden och stressade inte, när jag tyckte att jag fick ett bra tillfälle så klev jag upp, från pall... Tror inte ens att han blinkade ;) Det är så otroligt skönt att jag har kommit så pass långt med båda, särskilt med Olle. Nu klarar jag av att rida honom själv, förut har jag alltid varit beroende av att någon ska kasta upp mig, eller hålla i honom när jag sitter upp. Men nu ska det nog gå bra även i fortsättningen.

Skywalker fick gå markarbete över små hinder idag, han var riktigt loss och fin. Vilan har gjort susen =)

När hästarna och stallet var klart så drog jag med gammellastbilen till verkstaden i Läby, en koll av bromsar, den ska hyras ut i en vecka och då vill man att allt är helt ok =)

Nu är det dax att dra till jobbet... Höres imorgon igen.. (hoppas jag)

Kramar

tisdag 14 september 2010

Överraskning :)

Idag ringde mamma och sa att hon ville att jag skulle komma ner och ta en fika när hon hade lunch, för hon hade en liten överraskning till mig som jag skulle gilla =)

Och det gjorde jag!!! Vi hade tittat på den när vi var på Travet på tävlingar...

Nedan ser ni bilder på vad det var...





RIKTIGT SNYGG och superskön... Min första tanke var: Den här fina tröjan vill man väl inte ha i stallet... Men vi får väl se ;) Det brukar hamna i stallklädeshögen efter ett tag, jag bor ju i mina stallkläder. Annars blir den väl inte så mycket använd. haha

Bilder på nya pärlan, och nya hyllan i stallet







Nu har det varit alldeles för dålig uppdatering här, men ibland känns det som att man bara skriver samma och samma... Men nu har det hänt lite sen sist =)

Hästarna känns i bra form.. Skywalker har jag börjat rida lite lätt efter en knapp veckas vila.. Han har också varit till Bea på massage och akupunktur, det behövdes, han hade lite trötta muskler i baken efter två helgers meeting. Men nu är han på topp igen, pigg och glad som vanligt!

Wince är nu veterinärbesiktad och gick igenom, så nu ska vi lägga ut en annons på honom så fort som möjligt.

Olle rullar det på framåt med, han gör nya framsteg för varje dag som går.. Han är nyskodd nu också, verkad i bak, efter vintern ska han få skor i bak också.

Hop-Zan har jag mest jobbat från marken, han har lite svårt att acceptera bettet fortfarande, men det blir bättre och bättre.. Han får stå med träns på sig i boxen varje dag för att vänja sig =)Han har fått skor på framhovarna också, han skötte sig galant!!

Pelle o pappa har börjat bytt stängsel på hagarna, det blir kanonfint!! Jag har fått Franska elbandet, som håller upp till 25 år!!! Det är dyrt att köpa in, men med den hållbarheten så blir det billigare i längden. Jag kommer ha det på alla hagar utom den här hemma.. Sen kommer vi även att sätta lika runt ridbanan.. Brunt är bandet, såå fint!! Bilder kommer :)

Vi har köpt en till bil också, en GUL Polo =) Pigg liten och bensinsnål bil! Vi behöver två bilar över vintern.. Sen att den var gul är ju bara roligt!! Lägger ut bild senare idag!

Nu ska jag dra mig ut mot stallet, tre hästar ska arbetas idag!! Förövrigt så känner jag mig piggare idag, hade feber igår :(

I eftermiddag åker jag med Simona till John Hickey för att prova häst =)

Ikväll är det buggkurs igen, Pelle åker med den här gången eftersom Kristoffer inte ville fortsätta.

Kram så länge

tisdag 7 september 2010

Bilder från nu och då ;)

Sötnosarna: Nikkie, Molly, Mira och My



Tette och Björn på middag hos oss!


Angelika, stolt hästägare till Ponita som hade tre felfria rundor i Lidköping =)


Ponita fick hämta Walles segerrosett.





Bra dag =)

Hej hopp!!!

Idag har det varit en bra dag. Har fått massor gjort.

Började med att hämta hö och fixa stallet på förmiddagen. Sen åkte jag ner till Tierp med Nikkie till sin morfar efter lunch. Sen hem för att visa Wince för en tjej som skulle provrida. Det gick bra =) Efter det red jag Olle, han har verkligen gjort framsteg, sitter upp på honom från pall nu!! Kanonbra!! Just det jag longerade Hop-Zan idag också ;) Måste försöka få honom att acceptera bettet, idag var det mycket bättre!!

Nu sitter jag här och skriver, ska snart hoppa in i duschen, sen blir det buggkurs. Det är riktigt roligt.. Tyvärr är det för lite killar med i gruppen och då blir det ju lite svårare.. Men jag hoppas det har kommit in flera till ikväll.

Morfar fick åka med Nikkie till ridningen idag, det hade gått sådär... Men nästa vecka åker jag med igen :)

I helgen ska vi börja renovera hagarna här hemma inför vintern, det behövs verkligen. Så nu ska det inhandlas lite stolp och ny tråd. Pelle håller på och grejar med diverse i stallet, men bra blir det.. Kul med lite nytt!!

Lägger ut lite bilder från helgen mm

Kram på er

Skywalker kval 1 6-årshoppning i Gävle 1,25

Skywalker kval 2 6-årshoppning 1,30

Skywalker final 6-årshoppning 1,30

Walle i finalen på travet =)


söndag 5 september 2010

Bra helg!!

Då var den här tävlingshelgen över!!

Jag är jättenöjd. Hade ett nedslag igår i andra kvalet.. Svår bana, och det blev extra klurigt eftersom det gick mycket upp och ner! Det va bara 4 felfria. Så vi kvalade till finalen som gick idag =)

Efter ritten så tog dom in Walle för dopingkontroll, han ville inte kissa så efter en timme tog dom blodprov istället :)

Skywalker hoppade kanonbra idag, vi rev näst sista hindret, och jag kan inte svara på varför, jag hade bra galopp och ett bra läge, men men så blir det ibland. Det var en klurig bana idag också, höjden var 1.30.. Två felfria.. Min runda räckte till en 4:e plats :) Det är jag jättenöjd med!!

Tette kom tvåa på Gina GRATTIS!! En superrunda.. Vann gjorde John Hickey!!

Ska lägga ut filmer från helgen så fort som möjligt..

Summa denna helg: tre starter, tre placeringar!! BRA!!

fredag 3 september 2010

Gävletravet =)

Har varit och ridit första kvalet i Gävle idag för 6-åringar.. Det gick bra, hade ett nedslag. Det får jag ta på mig helt själv, tappade galoppen i svängen till hinder nr 3 så vi tog frambommen.. Skit, jag hade verkligen velat vara felfri idag!

Men det var bara fyra felfria av 30 starter så banan var ganska svår. Min kompis Tette va felfri med fiina Gina!! Jätteroligt!! Jag fick iallafall pris på 4 fel så det känns bra!!

Imorgon rider jag kval två som är en 1.30 hoppning.. Hoppas på en felfri runda då, så jag kommer till finalen på söndag!

Nu på kvällen har Tette, Björn,jag och Pelle ätit trerätters middag. SUPERGOTT!! Pelle hade maten klar när vi kom hem från tävlingen <3

Snart är det dax att avrunda denna trevliga kväll... Men vi har haft det riktigt trevligt!!

Kram och god natt!!