tisdag 23 mars 2010

Hingst

Här kommer en bild på hingten som vi har valt till Scarlette :)

Han heter Pessoa...




Mörkbrun 168 cm

Född 1997 hos VDL-stud

e. Animo ue Nimmerdor

Äg VDL stud, Holland




Pessoa tävlade på högsta internationella nivå under Victor Teixeira, Brasilien och var kvalificerad till VM i Aachen 2006, men en oturlig skada hindrade honom från att deltaga.

För oss i Sverige visade Pessoa upp sig 2006 med att gå felfritt i Nations Cup i Falsterbo. Fadern Animo (e Alme) deltog själv i OS i Barcelona. Modern Zancara är reserv Champion i Holland och utnämnd till ”Keur Preferent” och moder till bland annat till de godkända hingstarna Great Pleasure och Montreol.

Mormodern Shoraya är VDLs mest kända sto , hon är ”Keur Preferent Prestatie” Och är garanterat en av Hollands bästa mödenelinjer. Pessoa har lämnat två kullar i Tyskland, och av dessa finns två godkända söner och flertalet mycket bra unghästar.

måndag 22 mars 2010

Både upp och ner

I Torsdags var jag in med Scarlette till Mälarkliniken för att se vad som har hänt. Hon är nämligen halt igen.. Tyvärr så visade det sig att det är samma skada som inte verkar vilja bli bra! Så TYVÄRR är hon nu utdömd som ridhäst, vilket känns väldigt tungt. Som tur är så är hon ett sto. Så nu ska hon betäckas. Hoppas verkligen att vilan kan göra att hon blir bättre så vi kan fortsätta avla på henne framöver också. Vi har redan bestämt oss för vilken hingst det blir. Berättar mer om det sen, lägger även ut en bild på honom!

I fredags var jag med Walle och Zlatan till ridhuset. Där stog det en massa hinder framme så jag passade på att hoppa Zlatan ordentligt. Jag är riktigt imponerad av honom!! Han hoppade jättebra, han har mognat väldigt mycket. Så nu hoppas jag på att han är lika fin och avspänd när vi kommer till tävling.

Walle fick hoppa några språng han också, för att kolla formen inför tävlingen på lördagen. Han kändes väldigt pigg och fräsch.

Åkte till Falun på lördagen och startade en 1.20 och 1.30.. Felfri i 1.20, hade även lämnat in kvalpappret till Flyinge, så nu har vi våran första påskrift. Nu saknas det två felfria 1.30. I 1.30 hade jag ett nedslag, vart nog inte riktigt klar till ett räcke så han rullade av bommen lite fint med bakbenen. Annars en väldigt bra runda! Det var trekombination med i båda klasserna som han klarade utan problem. Han är mycket mer framme för skänkeln redan nu, trots att jag bara har tränat på det sen jag va och red för Anita. Tänk så mycket så lite kan göra :) Bra med lite hemläxa..

Idag ska vi åka och hämta spån igen... Men allt går så mycket lättare när solen tittar fram. Just nu känner jag mig väldigt motiverad till det mesta =)

Kram

tisdag 16 mars 2010

Full fart!!

Hej!!

Nu har det gått ett tag sen jag bloggade sist.. Men det har hänt endel nu, så då kan jag skriva lite mer istället :)

I torsdags åkte Pelle och jag på en 24-timmars kryssning med Birka Paradis.. Det var en kort men rolig resa.. Vi åt tre rätters middag på kvällen, efter det bestämde vi oss för att vila en stund! Vi glömde helt bort att ställa telefonen på alarm så kl halv ett på natten vaknade vi... hmm behövde nog sova ;) Hur som helst så gick vi upp och duschade och gjorde oss iordning för Disco.. Kul hade vi iallafall.. Kom tillbaka till hytten halv fyra och somnade som två stockar igen.

Upp igen kl nio och åt en helt underbar frukost, pigga o glada!! Efter det hade vi bokat in oss två timmar på relaxavdelningen. Det var såå skönt.. Bubblade både inomhus och utomhus :) ute blev det lite kallt om öronen, men annars var det superskönt!

En kort men väldigt skön tripp! Kom hem med ny energi att lägga på hästarna..

Fredag kvällen blev väldigt lugn.. På lördagen var det dax att rida igen.. Tyvärr kunde jag bara rida Walle för att Zlatan hade tappat en sko..

På söndagen kom hovslagaren och skodde Walle och slog på två tappskor, en på Zlatan och en på Olle.. Sen var det bara att tuta och köra igen.. Fick faktist det första "lilla" bakslaget med Olle på kvällen när jag skulle skritta på honom, han var jättespänd av någon anledning så jag valde att bara hänga på honom tills han lugnat ner sig.

Igår var jag själv till ridhuset med Zlatan o Walle, det gick riktigt bra. Red Zlatan först så han skulle bli lite trött, visste inte riktigt hur han skulle reagera när jag skulle lasta ur Walle. Men som sagt det var inga problem alls!! Jag markarbetade båda hästarna och det kändes bra.

Idag startade jag med att åka till Älvkarleby och träna för Anita Sande med Walle! Det gick bra, fick väldigt bra tips och hjälp, så nu är motivationen på topp igen :) Förövrigt tyckte Anita att jag hade en jättefin häst.. Alltid lika kul att höra..

När jag kom hem fixade jag stallet och sen var det dax att hämta Nikkie på dagis. När Pelle kom hem från jobbet stack jag till ridhuset för att trimma Zlatan. Han var lite motsträvig till en början men gick riktigt bra på slutet.

När jag kom hem så var det bara Olle kvar.. Idag var han som vanligt igen och vi var ut och skrittade på vägen för första gången. Det känns skönt. Snart ska han få åka med till ridhuset :)

En lite tråkigare nyhet är att Scarlette var halt när jag tog ut henne i hagen i måndags, så jag beslutade för att åka in med henne till Mälarkliniken igen. Redan på torsdag fick jag en tid. Så jag hoppas på att få en "dom" då även fast den kan vara tråkig, men ändå bättre att få veta än att bara gå och hoppas..

På lördag är det dax för tävling igen, i Falun. Det är Walle som ska starta 1.20 och 1.30.. Roligt!!!

Nej nu ska jag hoppa i säng, det har varit en lång men väldigt givande dag :)

Natti natti

måndag 8 mars 2010

Hemma!!






Nu har jag äntligen kommit hem!! Har saknat Nikkie väldigt mycket... Man är inte van att vara borta så här många dagar.

Har hunnit med väldigt mycket idag iallafall.. Imorse var jag och Tette och hälsade på Hop-Zan! Det va jätteroligt att se honom igen. Han såg ut att må väldigt bra. Rund och go :)

Kom sen iväg från Tette runt elva. När jag kom hem så gjorde jag klart det som var kvar i stallet, Mikaela hade varit här på morgonen och fixat lite. Sen packade jag ur allting, alltid skönt att göra det på en gång. Efter jag var klar hämtade jag Nikkie på dagis, så åkte vi till Skärplinge och hämtade foder..

Nu på kvällen har jag varit i Älvkarleby och ridit Simonas häst igen, det gick jättebra! Nu är jag HELT slut!! Efter allt skrattande i helgen så känns det i skrattmusklerna kan jag lova!! Det sägs att ett gott skratt förlänger livet, då måste jag bli minst tio år äldre efter den här helgen!! ;)

Imorgon är det en ny dag :) Tänkte åka iväg till ridhuset med Zlatan.. Walle vilar, Olle ska jag ta när Pelle kommer hem från jobbet!

Ovan ser ni bilder på Hop-Zan och på Walle som tyckte det var skönt att komma hem!!

Sov Gott!!!

Kram

söndag 7 mars 2010

På väg hem

Nu sitter vi i lastbilen påväg hem från Ljungby! Jag är jättenöjd med min start idag. Hade ett nedslag på hinder nr två. Han hoppade lite snett över det och det var en oxer så han petade ner frambommen. Jag tyckte kanske att han kändes en aning trött idag, men ju längre banan gick ju bättre hoppade han.

Summan av den här helgen tycker jag är helt godkänd. Det är ju alldeles i början på säsongen och vi har redan startat en 1.30 :)

Nästa tävling är om två veckor i Falun. Då ska jag starta 1.20 och 1.30, det ser jag fram emot!!

Nästa tisdag ska jag åka hem till Nina Göransson och träna för Anita Sande.. Känner att jag behöver ha någon som tjatar på mig.. Sen även bra med nya tips..

Inatt stannar jag och Walle kvar hos Tette, så ikväll blir det en smaskig pizza som avslutning på en riktigt rolig helg.. Det var längesen jag skrattade så mycket!! Otroligt kul med så positiva människor omkring sig, det behöver man :)

Imorgon ska jag åka och hälsa på Hop-Zan en sväng på morgonen innan jag rullar hemåt igen!

Kram

lördag 6 mars 2010

Andra dagen färdig!

Nu är jag klar för andra dagen här i Ljungby. I dagens runda hade vi ett stopp! Det var på hinder nummer åtta ner mot en kortsida och på kortsidan var det en "solkatt" som han tittade på, när det var dax att hoppa uppfattade han inte hindret utan hade focus på väggen istället. Så det blev ett stopp.. Tyvärr.. för annars hoppade han jättebra!

Har haft lite stolpe ut den här helgen.. Men åker ändå hem en erfarenhet rikare tillsammans med Skywalker.

Imorgon rider jag 1.20 igen, för att kunna få en bra runda innan hemresan!

Kram

fredag 5 mars 2010

Första dagen färdig




Precis kommit tillbaka till lastbilen efter att ha startat 1.30! Jag hade ett nedslag, jag är såå himla nöjd.. Det var ett genska enkelt räcke som han rev och jag kan nog inte svara på varför.. Men det är nog att han är så otroligt noggrann!! Vilket är positivt :) Vill att han ska bli lite "snabbare" i sina språng och inte överhoppa sig så mycket!

Det känns så roligt att ha kunnat starta 1.30 så tidigt på året. Nu börjar allvaret för Walle :)

Imorgon ska jag gå ner och rida en 1.20 igen så han får känna på en lättare bana..

Nu ska vi göra middag.... bättre sent än aldrig!!

God natt!!

Pris!!!

Kollade just resultatlistorna från min klass!! Alla med 4 fel fick också pris, vilket betyder att jag har en rosett att hämta i sekreteriatet :) Genast känns allt mycket bättre!

Min nästa start idag kommer bli sent ikväll.. Men jag bloggar =)

Kram

Första dagen i Ljungby!

Nu har jag startat första klassen här i Ljungby! Skywalker kändes jättebra :) Blev en lite miss mellan hinder nummer åtta och nio, det var fem galloppsprång framåt, och vi fick väldigt långt.. Så det blev ett nedslag på hinder nr nio, ett helt vanligt räcke!

Jag kommer att starta en 1.30 idag också. Skulle egentligen ha ridit 1.20, men då skulle han inte hinna vila mer än 45 minuter mellan klasserna. Nu blir det flera timmar emellan! Jag ska inte ändra på något inför nästa klass, bara se till att hålla ett bra grungtempo så han räcker över. Walle hoppar så otroligt noggrannt därför stannar han upp lite i luften.

Tette startade Samba i 1.20 och kom på en 4:e plats!! GRATTIS!! Sen var hon felfri med Acindo!! Så roligt!!

Nu ska vi äta lunch... Sen är det bara att ladda om...

Lägger ut bilder på Dick (sambas) ägare, och Matilda in action ;)

Kram så länge


måndag 1 mars 2010

Vinter och snöstorm!!




Less är väl bara förnamnet till vad jag är på den här vintern. Det sätter stopp för så mycket som man skulle kunnat göra!

Hur som helst var vi till ridhuset och hoppade i lördags, Walle kändes jättebra. Hoppade gymnastikövningar och travhoppning. Zlatan fick bli longerad av Pelle för vi hade lite ont om tid. Senare på em var jag till Älvkarleby och red en häst också.

Igår red jag ut en sväng på båda hästarna och det kändes bra!

Men så kom denna hemska måndag!!! SNÖSTORM: Tänkte att jag skulle rida Walle iallafall eftersom han ska till Ljungby tors-sön.. Kom 5 min bort på vägen sen var jag tvungen att vända. Det gick inte! Det är full storm, han ville inte ens gå (vilket jag kan förstå) Så det var bara att rida hem igen och ställa in honom i boxen. Jag hoppas att det blir bättre till imorgon för då måste jag försöka komma iväg till ridhuset.

Har inte hunnit göra så mycket mer med Olle sen sist, ska köra igång med honom ordentligt så fort det blir lite bättre väder.

Imorgon ska vi ha hockeykväll här hemma framför tv:n =) Djurgården möter Brynäs!! Kan bli en riktigt spännande match.

Imorgon ska jag även packa allt till Ljungby så det är klar.Allt är redan smörjt och klart så det ska bara packas in i skåpet! Sen är det allt foder som måste fixas också. Jag jobbar onsdag natt, när jag sen kommer hem på torsdag morgon ska jag bara göra stallet sen åker jag :)

Det har ju inte blivit den allra bästa uppladdningen inför ett meeting, men det är bara att ta det för vad det är..

I helgen gjorde Nikkie en snögubbe alldeles själv som hon ville att jag skulle lägga ut en bild på så den ser ni ovanför :)

Kram så länge