fredag 30 oktober 2009

Idag har vi hämtat spån!! Så här söta va Cissi o Mikaela när vi va klara!! Jag slapp vara med på bild... ;)

torsdag 29 oktober 2009

Bilder

Här kommer lite bilder från när vi va hemma hos Tette och Björn.. Även premiärturen på Hop-Zan idag..
Hop-Zan och Gazza är ju hemma för inridning nu och det går jättebra! Hop-Zan har kommit lite längre än vad Gazza har gjort. Idag har jag suttit på honom och skrittat och det var inga som helst problem.. På lördag har jag bokat ridhuset, då ska vi löshoppa båda hästarna. Det ska bli väldigt spännande!








måndag 26 oktober 2009

2-åringarna äntligen hemma

Nu har äntligen Hop-Zan och hans kompis Gazza kommit hem hit för inridning! Jag hämtade hem de i söndags. I dag har de bara fått gå i hagen och bekanta sig med den nya miljön! I morgon ska jag börja lite smått. Måste säga att båda två är otroligt sociala och snälla, jag hoppas att det ska gå bra..

Zlatan har jag börjat rida på i dag efter att han fått vila i tre veckor. Han kändes bra. Efter varje liten vila han haft känns han jättefin!!

Skywalker vilar fortfarande, Cissi har varit ute och skrittat lite i helgen. Han ska få ta det lugnt i två veckor till innan vi börjar rida honom.

Scarlette ska snart få börja skritta. Men jag har beslutat mig för att börja leda henne - eftersom hon är som en bomb som ska explodera vilken sekund som helst! Det kommer att kännas bättre att vara på backen de första dagarna.

I helgen var vi - Pelle, Nikkie och jag - hem till Tette och Björn och åt en god middag som Björn hade lagat i ordning!! EN jättetrevlig kväll!! Det var riktigt skönt att åka bort utan häst för en gångs skull. Nikkie roade sig med att leka med deras hundar hela kvällen.

Nu ska vi sätta upp en bård i badrummet - bara någon månad för sent!!!

Kram kram

Bilder från resan till Flyinge och på plats...















måndag 19 oktober 2009

Hemma

Ja då var man hemma igen... Måste ju säga att det inte var så roligt väder att komma hem till!

Nu är det så lerigt att man får börja spola benen på hästarna varje dag när man tar in dom... Den här tiden får gärna gå förbi fort!!

Idag har jag kört en helstädning i stallet och i boxarna, tyckte att det va ett stort behov av det! Så nu är det riktigt fräscht igen :)

Resan hem från Flyinge gick jättebra.. Vi åkte kl nio på morgonen och kom hem sju på kvällen, det tycker jag är riktigt bra för det var 74 mil!! Men igår kväll var jag riktigt trött. Men glad för jag är så himla nöjd med Skywalker!! Han har skött sig så himla bra!

Nu ska han få vila i ett par veckor innan han ska få komma igång lite lätt igen. Sen blir det en längre vila över jul och nyår..

Scarlette håller på klättrar på väggarna, hon har så otroligt mycket energi i kroppen så hon vet inte vart hon ska göra av den.. Nu är det bara två veckor kvar till hon ska börja skritta, det kan bli riktigt spännande ;)

I helgen ska jag, Pelle och Nikkie åka till Tette och Björn och äta gott och umgås!! Vi sover kvar där mellan lördag och söndag. På söndagen åker vi vidare och hämtar Hop-Zan och hans kompis Gazza som ska hem till mig i en månad för inridning och lite löshoppning! Det ska bli jätteroligt.. Över vintern så får dom gå tillsammans på lösdrift där dom har gått hela sommaren. Sen tar jag hem Hop-Zan till tidiga våren igen för att förbereda honom för 3-årstestet..

Bilder från Flyinge kommer....

Kramar

lördag 17 oktober 2009

Flyinge

Jag är så himla nöjd med Skywalker!! Han har skött sig exemplariskt sen vi kom ner hit!! Andra kvalrundan fick jag ett stopp på b-hindret i tre kombinationen, han hoppade så otroligt stort över a-hindret så han nådde inte fram över b.. Fick då lägga en volt och ta om hela igen. Då hoppade han super igenom.. För övrigt så va han inte i ett enda hinder på hela banan! Det var en riktigt tuff bana med maxade hinder och knepiga avstånd.

Vi har haft jätteroligt här nere, igår var vi ett gäng tjejor som gick på disco som dom arrangerat här på tävlingsplatsen. Vi dansade så att svetten rann! Men vi hade superkul!!

Nu ska jag, Tette och Tove skritta ut en ordentlig runda med hästarna så att dom får röra på sig!

Ikväll ska vi allihopa gå och kolla på auktionen här på Flyinge! Det ska bli väldigt spännande för jag har aldrig varit på en auktion!!

Imorgon bitti börkar vi rulla hemåt igen! Det här har varit en riktigt rolig resa som man sent kommer glömma!! Hoppas på att komma tillbaka om ett år :)

Kramar

torsdag 15 oktober 2009

Flyinge

Hej!!

Tänkte berätta lite om hur det har gått här nere! Idag har jag hoppat första kvalet för 5-åringar. Jag hade ett nedslag i trekombinationen.. Jag är jättenöjd, han backade av lite för mycket till b-hindret så han nådde inte riktigt över bakbommen. Annars skötte han sig exemplariskt. Trodde han skulle vara mer spänd eftersom vi inte vart in i ridhuset tidigare, men det var han inte.

Tette och jag tog en promenad med hästarna igår kväll för att gå in och visa ridhuset. Men när vi kom ner så var det kaos... Alla ville in och det var lång kö.. Så det blev ganska rörigt där inne. Sen visade det sig också att man inte fick gå in med hästarna för hand så vi vände och gick tillbaka igen! Men det gick ju bra ändå, så det kändes jättebra!

Imorgon är det kval 2 och jag har startnummer 117, då är det felfritt som gäller för att gå till finalen på söndag! Jag känner mig väldigt laddad... Tette och jag går banan tillsammans imorgon bitti, det är alltid bra att ha en att diskutera med.
Banan idag tycker jag va bra, men med endel svårigheter, men det ska det vara när man är här och tävlar!

Det är iallafall riktigt roligt att vara här! Det är verkligen en upplevelse som jag gärna gör om igen nästa år :)

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen är det bara att ladda för morgondagen!!

HÅLL TUMMARNA!!!!

Kram på er....

lördag 10 oktober 2009

Räknar ner =)

Dagarna går - Nu är det bara tre dagar kvar till vi ska rulla ner mot Flyinge! Det ska bli så roligt och jag är verkligen laddad!

I helgen har pappa och Pelle målat skåpet på lastbilen. Jag är väldigt spänd på att se resultatet! I morgon ska den målas för andra gången, sen är den klar!

Själv har jag varit på dop idag - det var våra kompisar Jessica o Niklas son som döptes. Han bara log hela tiden! Så himla söt! Pelle kunde tyvärr inte följa med eftersom han målade lastbilen. Nikkie fick vara hos mormor eftersom hon har vattkoppor - Dom är nästan borta, men det är dumt att chansa.

Jag fick en väldigt god smörgåstårta!!!

Efter dopet var jag en sväng till Älvkarleby och hade lektion. Dagen har rullat på bra! Cissi har promenerat Skywalker idag och även mockat åt hästarna! Tur att man har så bra hjälp när man inte hinner med riktigt själv.

Imorgon har jag tänkt att markarbeta Skywalker hemma men även hoppa lite småhinder. Efter det är det dags att åka till jobbet.
På måndag blir det fullt upp med att förbereda inför den långa resan mot Flyinge!!

Nu ska jag gå ut och natta hästarna!!

Kramar

onsdag 7 oktober 2009

Blandade bilder...

Här kommer lite blandade bilder... Blev två likadana också men men.... Det är iallafall från Pether Markhnes gård, på Nikkie och Melwin, på Hop-Zan, på Nikkie i Scarlettes hage och på Jessica och lilla Theo...

Flyinge snart....

Nu är det bara en vecka knappt innan vi åker till Flyinge!! Det ska bli så himla roligt!! Skywalker känns i bra form.

Igår var jag och Tette och hoppade för Pether Markhne på hans gård i Strängnäs! Det gick jättebra. Jag fick bra tips om vad jag ska träna på i markarbetet. Pether tyckte att Skywalker hoppade jättebra och att han var väldigt försiktig. Sånt är alltid roligt att höra. Det är också väldigt roligt att träna ihop med Tette, vi kommer väldigt bra överens! Så det ska vi försöka fortsätta med.

För övrigt så har det varit ett väldigt pusslande, Nikkie har nämligen fått vattkoppor, men som tur är har hon inte varit så dålig utan bara ett fåtal prickar som har kliat lite. Det gör att vi tar med henne ner till Flyinge så Pelle kan jobba som vanligt. Ingen blev ju gladare än hon :)

Ikväll är det premiär för Bonde Söker Fru!!!! Det har jag sett fram emot.. Lite roligt att det är två bönder som bor i våra trakter!

Nu ska jag ut och sköta min "farm" på facebook... Det är ett evigt skördande, men kul är det..

Kram